onsdag 23 februari 2011

Framtiden för KFUM:s fritidsgård och sommarskola är nu oviss.

Publicerat i Nya Kristinehamns-Posten 23/2 2011

KFUM Kristinehamn har sökt tilläggsanslag hos Kristinehamns kommun för ungdomsverksamheten på Kungs¬gatan samt till idrottsskolan 2011.
Nu är vi i mitten av februari och KFUM har i skrivande stund ännu inte fått besked ifrån kommunen.
Fritidsgården i centrum utgör en trygghet för en stor mängd ungdomar och har ca 250 medlemmar som nästan alla är under 25 år.
2010 hade fritidsgården 271 unika besökare var av 140 st. var mellan 13 och 16 år. Fritidsledarna på KFUM känner personligen de alldra flesta ungdomar som rör sig i centrum, och fungerar i många fall som en länk mellan ungdomarna och dess anhöriga.
Sommarskolan känner alla Kristinehamnare till. Många ungdomar har under åren fått möjlighet att tillsammans med duktiga ledare, tillbringa några veckor innan semesteruppehållet med olika aktiviteter ute vid Presterud.
KFUM har i många år dragits med en trängd ekonomi.
Campingverksamheten som bedrivits vid skymningen inbringade ca 500000 kronor till fritidsgården i centrum.
Nu är den inkomstkällan borta, och KFUM står med stort behov av medel för att inte behöva stänga verksamheten.
KFUM bedriver en mycket viktig verksamhet som vi i Kristinehamn borde vara mycket tacksam och stolt över. Ungdomar som av olika skäl inte passar in i andra ungdomsverksamheter får här en möjlighet att delta i föreningslivet.
Folkpartiet i Kristinehamn vill stödja KFUM och kommer att föreslå att KFUM:s ansökan om medel skall bifallas.
Vi i Folkpartiet anser att KFUM:s verksamhet är så viktig för Kristinehamn att medel till verksamheten bör läggas in i den årliga, kommunala budgeten.
Detta skulle bidra till att KFUM:s personal skulle få arbetsro, och kan lägga ännu mer av resurser på ungdomarna. Ungdomar som är Kristinehamns framtid.

Eric Hesselius
Ulf Torehammar
Folkpartiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar