söndag 24 november 2013

Ännu en maktfullkomlig socialdemokrat

I Nkp 22/11 -13 raljerar Ulf Engström (S) under rubriken "Demokratisk allians?" över att det inte skulle spela någon roll över vilket parti i Alliansen man rösta på för att det är ändå moderat politik väljarna får. Samtidigt så skriver Engström när det gäller en rödgrön regering att "Om väljarna vill ha mer S-politik så röstar de på S, vill de har mer V-politik så röstar de på V".
Det Engström gör med sin debattartikel är att argumentera mot sig själv. Naturligtvis är det så att tex ett starkare Folkparti i Alliansen skulle innebära mer liberal politik. Samtidigt skulle ett starkare Vänsterparti naturligtvis som Engström skriver, få ett större inflytande i en rödgrön regering.
Alliansregeringen har visat under snart två mandatperioder att fyra i många hänseenden olika partier kan samarbeta. Att Alliansen enbart skulle driva moderat politik visar på ren okunskap från Engströms sida. Som folkpartist kan jag visa på flera exempel där det är folkpartiets frågor som alliansen har drivit.
Engströms artikel är ännu ett exempel på socialdemokraternas syn på sig själva som maktfullkomliga och möjligen visar Engströms resonemang på hur stor ovilja Socialdemokraterna har att samarbeta med andra. De vill gärna framstå som det enda regeringsdugliga partiet i Sveriges riksdag.
Men verkligheten kommer att hinna ifatt även sossarna när de inser att även dom måste samarbeta med andra partier. Möjligen har sossarna redan insätt detta nu när de med osynlig hand bjudit in till samarbete med SD för att stjälpa alliansens skattepolitik (http://hamiltonsblandning.blogspot.se/2013/10/en-pakt-av-rodgrona-och-sd-mot.html).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar