torsdag 11 september 2014

Bjarne (S) har helt misslyckats med satsningen på arbetslösa

Idag presenterar Arbetsförmedlingen sin statistik över arbetslösheten i Värmland och där med Kristinehamn. Tyvärr är det ingen rolig läsning. 
Trotts att Socialdemokraterna har kampen mot arbetslösheten som sitt paradnummer så har majoriteten i Kristinehamn misslyckats fatalt.
I Värmland som helhet så minskar arbetslösheten  från aug -13 till aug -14 med -0,7 procent till en 8,5 procent (andel av den registerbaserade arbetskraften 16 – 64 år).
Arbetslösheten i Kristinehamn följer inte den totala trenden i Värmland.
Istället så ökar den.
Under samma period så har arbetslösheten ökat med 0,3 procent till 11,6 procent.
Den öppna arbetslösheten i Kristinehamn har under fyra år av S, V och Mp styre har inte stått still, den har ökat rejält. Från 8,7 procent 2010, till 11,6 procent 2014 (kristinehamn.se).

Nu är det ju så att under hela valrörelsen så har Bjarne Olsson (S) systematiskt skyllt alla Kristinehamns problem på Alliansregeringen och vägrar ta något ansvar för den situation Kristinehamn befinner sig i. Nu är det hög tid att ändra den inställningen.

Folkpartiet har lagt förslag i fullmäktige för att få bukt på arbetslösheten, då speciellt för unga.
( http://erichesselius.blogspot.se/2012/05/fp-vill-se-riktade-insatser-for-minskad.html )
Förslaget har resulterat i projektet "Kom i jobb", ett projekt som vi anser ska fortsätta men det måste stramas upp.

Arbetslösheten är en av Kristinehamns stora utmaningar. Människor som står utanför arbetsmarknaden blir inte bara utsatta ekonomiskt, utan även socialt och mentalt. 

Folkpartiet menar allvar med att få bukt på arbetslösheten. Vi lägger fokus på att våra unga ska gå ur grundskolan med fullständiga betyg, ett bättre näringslivsklimat så våra företag kan växa, och fokus på kommunens ekonomi så satsningar kan genomföras för att skapa ett attraktivare Kristinehamn.

/EH
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar