måndag 6 september 2010

Svensk integrations politik



Svensk integrationspolitik är, enligt mig, ett stort misslyckande.
Vi tar inte tillvara på de människor som kommer till vårt land. Doktorer, advokater och ingenjörer från tex Iran placeras i förorter till våra storstäder utan att ha möjlighet att lära sig språket eller integrera sig i det svenska samhället.
Förtiotalisterna börjar nu gå i pension och inom några år så kommer vi ha arbetskraftsbrist i Sverige. Det märker vi inte minst i entreprenörs branschen som jag arbetar i.
Samtidigt kommer det människor in i Sverige med hög utbildning, arbetslivserfarenhet och nya arbetsätt och idéer som vi inte tar tillvara på. Utbildade människor som det svenska utbildningssystemet inte har bekostat.
Jag anser att Sverige inte har råd att inte ta tillvara på den kompetens som kommer in till Sverige. Vi måste se till att dessa människor lär sig vårt språk, rutinerna på vår arbetsmarknad och se till att dessa människor sätts i arbete så fort som möjligt.
Med den integrationspolitik som drivs, och har drivits så är det inte konstigt att ett trångsynt, rasistiskt, enfrågeparti som Sverigedemokraterna etablerar sig i svensk politik.
Jag anser att det är fel att politikerna i de etablerade partierna inte vågar, eller vill diskutera integrationsfrågorna mer. Det göder bara på främlings-fientligheten.

Problemet är inte att Sverige tar in för mycket invandrare utan hur vi behandlar dem som kommer hit.

/Eric

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar