onsdag 2 mars 2011

KFUM´s framtid ÄR fortfarande oviss

Svar på Ulf Granhagens (s) insändare i Nkp 2/3 2011.

Skolnämndens ordförande, Ulf Granhagen (s), skriver idag i Nya Kristinehamnsposten att KFUM´s ungdomsverksamhets framtid inte är oviss.
Han hänvisar till att skolnämndens arbetsutskott (skau) den 23 februari tagit det första formella beslutet att bevilja 648 000 kr till KFUM.
Han skriver också att han beklagar att inte KFUM fått ett beslut tidigare, men det anser inte Granhagen att man kan belasta den nya majoriteten för. "Vi har agerat så snabbt som möjligt efter endast sex veckor i beslutsällning", skriver Granhagen.

Den 6 oktober 2010 ansöker KFUM om medel för sin undomsverksamhet på Kungsgatan samt för att bedriva idrottskola sommaren 2011.
På grund av att KFUM har tappat de intäkter som campingversamheten vid skymningen givit, ansöker KFUM om 450 000 kr till fritidsgården, samt 100 000 till idrottsskolan utöver de medel man tidigare år ansökt om.
Granhagen skriver i sin insändare att skau har beviljat 648 000 kronor till KFUM, men nämner inte de 550 000 kronorna som KFUM söker för att täcka förlorade campingintäkter.
Intäkter som användes för att täcka kostnaderna för fritidsgården på Kungsgatan.
Det är just dessa 550 00 som vi i Folkpartiet är bekymrade över att den nya majoriteten inte har för avsikt att bevilja.
Att inte ens Granhagen nämner det i sin insändare spär bara på dessa farhågor.

Att påstå att den nya majoriteten inte "hunnit" besluta om medel till KFUM är märkligt.
KFUM´s ansökan har snart varit hos kommunen i 6 månader, och ännu finns det inget avgörande beslut om sökta medel för 2011.
Frågan är hur fort ett beslut hade kommit om detta gällt en fotboll- eller hockeyverksamhet?

Kommunstyrelsens ordförande, Bjarne Olsson (s), har deklarerat att KFUM skall beviljas sina sökta medel, men nu verkar det som att det då är de 648 000 som han syftar på.

Min fundering är om det ligger något ideologiskt och gnager i denna fråga?
Det hade kanske varit lättare för sossarna om det stod ABF istället för KFUM vid entrén till fritidsgården istället?


KFUM gör ett fantastiskt jobb som vi i Folkpartiet anser att kommunen skall stötta, och vi anser att de extra 550 000 som KFUM ansökt om redan borde ha beviljas.

/Eric

1 kommentar:

  1. Kan det vara så att det är för många gråsossar som gör att beslutet dröjer så?

    SvaraRadera