torsdag 15 december 2011

Spelar majoriteten buskis?

Politiken i Kristinehamn börjar likna en fars.
I nuläget har vi en sittande "majoritet" som saknar styrka att reda ut sina inre stridigheter.
Socialdemokraterna har ännu en gång utfärdat en deadline för Miljöpartiet att komma med en lösning gällande kommunalråds frågan. Deadline skall enligt uppgift vara satt till imorgon (16/12). Att hysa någon som helst förhoppning att Miljöpartiet skall komma med en lösning är hoppas för mycket. Och kommer inte Miljöpartiet med någon lösning så kan man förvänta sig att sossarna bara sätter en ny deadline för att lugna allmänheten. Det kommer ingen gå på igen.
Lokalt, liksom på riksplanet, försöker Socialdemokraterna släta över sin brist på handlingskraft och vill inte inse behovet av radikal förändring. Och ingen utanför förstår varför.

Det miljöpartistiske kommunalrådet har inte visat några som helst täcken på att förstå allvaret i situationen. Hur hon huvudtaget kan se någon lösning där hon sitter kvar på sin post är helt oförståeligt.
Bråket inom majoriteten har också börjat spilla över på oss i Alliansen.
Jag får ofta frågan av våra väljare om vad vi håller på med inom politiken.
Och vad skall man svara?
Förtroendet för politiken minskar om möjligt ännu mer.
Det är helt oacceptabelt att den här situationen fortsätter.
Alliansen har hittills suttit lugnt i båten och låtit majoriteten försöka lösa problemen intern, men det kan vi inte göra längre.
Resonemanget i Alliansen har varit att inte lägga sig i bråket för Kristinehamns bästa, men nu får det räcka.

Kristinehamn behöver en trygg och stabil majoritet i kommunfullmäktige.
I tider då befolkningsunderlaget minskar, konjunkturen faller, resultaten i skolan sjunker, budgetar spräcks i nämnderna, centrumhandeln är på fritt fall så företagen kursar och överklagandena hopar sig, då kan vi inte ha en situation där ett av tre kommunalråd agerar som oppositions politiker.
Det är handlingskraft och ansvar som krävs. Och det snarast.

Ikväll är det årets sista kommunfullmäktigesammanträde och kommunstyrelsens ordförande skall hålla sitt "jul-tal". Jag hyser ingen förhoppning att ovanstående situation kommer att kommenteras, men det är den som vi andra kommer minnas av det gångna året.

Jag återkommer med en rapport.

/EH

1 kommentar:

  1. Återkom gärna med en rapport. Der här är bättre än såporna som sänds prime time.

    SvaraRadera