fredag 13 augusti 2010

En levande skärgårdsmiljö


Sissta dagen på semestern. Regn naturligtvis. Men vi har hunnit med en hel del bra på semestern. Jobbat hemma på gården, ute med båten och fiskat, besökt vänner i Stockholm och en liten båtsemester i Värnen. Vi besökte då bland annat Mariestads gästhamn, och man förundras över hur trevligt de har fått till sin hamnmiljö. Bra toaletter och duschar, tankningsmöjligheter och trevliga restauranger. Inte konstigt att den gästhamnen oftast är fullbelagd.
När vi återvände till Kristinehamn och vår skärgård funderar man på varför det inte ens finns en ordentlig restaurang i vår skärgård. Inga affärer eller butiker att köpa tex rökt fisk eller enklare båttillbehör vid. Naturligtvis är det svårt för näringsidkare att få näringen att gå runt i skärgården året om, men med kommunens hjälp skulle det nog gå.
Mitt förslag är att kommunen ställer upp flyttbara "bodar" under sommarhalvåret, som företag kunde hyra och driva sin verksamhet i under sommarhalvåret i skärgården. Antag att tex Ost-björn skulle kunna tänka sig att flytta en del av sin verksamhet till en sådan "bod". Jag har inga belägg att han vill det men han , med andra ,skulle kunna hjälpa Kristinehamn att få en mer levande skärgård.
Genom att företag ges möjligheten att flytta hela eller delar av sin verksamhet ut i skärgården under sommaren, så tror jag att vi kan skapa en skärgårdsmiljö som lockar hit mer turister och även lokala besökare.
På måndag jobbet igen. Men nu drar också valspurten igång. Lite orolig och nervös är jag allt. Har nog inte insett hur mycket tid ett val tar i anspråk. Schemat är lagt och kalendern är tämligen fullproppad med åtaganden fram till valet. Debatter, deltagande i valstugan, annonser som skall in i tidningen och valsedlar som skall delas ut. Men kul är det.

Hoppas sommaren inte är slut än.

/Eric

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar