tisdag 21 december 2010

MP slutar aldrig att förvåna

Under kommunfullmäktige sammanträdet den 16 december behandlades motionen om "gocart i centrum" som av Elisabeth Holmstrand Gustafsson. Innan beslutet om avslag tar Elisabeth Holmstrand Gustafsson (mp) till orda och meddelar församlingen att hon går med på avslaget i och med att vissa ändringar i prövningen av liknade arrangemang gjorts.
Otroligt att det inte blev mer bråk om den här frågan... Inte i nuläget i alla fall.
Efter Elisabeth har talat går Björn Nyström (m) upp i talarstolen och berättar kort om motorsportens historia i Kristinehamn, och menar att Kristinehamn länge varit känd som en "motorsports-kommun".
Efter att Björn Nyström talat färdigt går Karolina Hagegård (mp) upp i talarstolen och meddelar att "nu är det dags att Kristinehamn blir känt för något mer tidsenligt än motorsport".
Efter detta uttalande gick det som en susning över församlingen.
Vad var det hon sa?
Tyvärr var ordföranden lite för snabb att gå till beslut så ingen "hann" kommentera Karolinas uttalande.
Det jag, och andra, hade vilja fråga Karolina Hagegård om var vilka sporter hon och resten av den nya majoriteten anser vara tidsenliga och värt att satsa på.
Detta uttalande gör att man kan ana att en hel del av idrotts- och sport-organisationerna i kommunen nu är ganska nervösa över om man kommer få något mer stöd av kommunen, nu när Karolina Hagegård skall vara med och bestämma om vilka sporter som är "tidsenliga".
Karolina Hagegård, som gärna framhäver sig som en påläst miljökämpe, borde kanske tänka på att det är just inom motorsporten som mycket av den teknik som sitter i våra miljöbilar idag har testats ut.
Att se lite längre än sina plyschklädda mockasiner är inte alltid så dumt, Karolina.

/Eric

4 kommentarer:

  1. Udo Dirkschneider6 januari 2011 kl. 06:32

    Ja den där miljömuppen slutar aldrig att förvåna. Inte nog att hon säkerligen svalt teorin om "global warming" med hull och hår, det verkar dessutom som om hon är någon form av stödmedlem till al Qaida!?

    SvaraRadera
  2. VM för elhojar kommer att gå av stapeln på Gelleråsen 4 september. Redan i april blir den första uppvisningen på Gelleråsen av elhojar. Förra året placerade sig ett svenskt ekipage 6:a. Den hojen var med på Hojmässan i Stockholm nu i januari. Det var ett snyggt bygge med en KTM RC8 som stomme.

    Kolla här:
    http://karlskoga-kuriren.se/sport/mersport/1.1067900-gron-framtid-pa-gellerasen

    Och här:
    http://www.egrandprix.com/news.php?id=181

    Hälsningar Sangrid

    SvaraRadera
  3. "stödmedlem till al Qaida!?" Ja med sådana jämförelser förstår jag på vilken nivå som "bedömningen" sker. Tyvärr kan inte alla utveckla tankegångarna så att man kan se OM det finns någon "konstruktivitet" eller VAD.
    Eric Hesselius, är ju både ung och folkpartist och detta säger mycket. Enligt Folkpartiet ska alla få ha full frihet att göra allt ! Och OM nu herr Hesselius hade varit intresserad av att få till en mer KONSTRUKTIV dialog, så kunde det kanske varit lämpligt att KONTAKTA Elisabeth för att då HÖRA hennes version. Men nej, det är enklare att VINKLA hennes kommentar negativt - resp då positivt (?) för sig självt och vinna "billiga politiska poänger". DU Eric, ska veta att för att "slå fienden" måste man känna dom ! Suck. Fan vad trött jag blir på politiker och anonyma insändare !!! Hälsar _Allan Petree_ som inte ser att det finns något facebook konto att hänvisa till ......

    SvaraRadera
  4. Hej Allan Petree

    Tack för din konstruktiva kommentar, men det här inlägget handlar inte om Elisabeth Holmstrand Gustafsson (före detta Mp, nu mera kommunalrådsarvoderad vilde). Inlägget handlar om uttalande från Karolina Hagegård (mp) under nämnda Kf sammanträde.

    /EH

    SvaraRadera